Wat mijn libido, rimpels en koper met elkaar te maken hebben, de sleutel tot huidverjonging?

Gepubliceerd op 14 september 2024 om 16:14

In de wereld van huidverzorging zijn er talloze ingrediënten die wonderen beloven. Er is één ingrediënt, naast het geweldige Tallow, dat steeds meer in de spotlight komt en al een poosje mijn absolute belangstelling heeft: koperpeptiden. Wat maakt deze krachtpatsers zo goed, waarom is het zo bijzonder en hoe krijg je het in je huid?

Mijn optie is een nieuwe, high-tech, Zwitserse anti rimpel crème op basis van Tallow en ik kan je alvast verklappen dat ik korting heb geregeld voor ons! Code esther10 is yours 😉
Okay, maar wat doet het? Een studie van een paar jaar geleden toonde aan dat een gezichtscrème met GHK-Cu koperpeptiden na 12 weken gebruik aanzienlijke verbeteringen gaf in huidverslapping, helderheid en uitstraling (1). Dit serum liet fijne lijntjes en de diepte van de rimpels verminderden, dit bewijst de kracht van het tegengaan van zichtbare veroudering. Maar laat ik het simpel houden en even wat meer over die koperpeptiden uitleggen.

 

Wat Zijn Koperpeptiden?

Koperpeptiden zijn kleine krachtpatsers die bestaan uit een koppeling van koper en een peptide. Ze horen van nature voor te komen in ons lichaam, bijvoorbeeld door oesters te eten. Peptiden zijn eigenlijk bouwstenen van eiwitten zoals collageen en elastine en die 2 zijn weer essentieel voor een stevige, elastische huid.
Omdat peptiden dus kleiner zijn dan eiwitten, kunnen ze gemakkelijker door het huidoppervlak opgenomen worden. Koperpeptiden zijn een van de weinige peptiden die met succes in huidverzorgingsproducten gebruikt kunnen worden. Om onze huid te voeden hebben we peptiden nodig. Zij hebben de taak om als boodschappers te werken, zij geven namelijk de huid de signalen om verschillende functies uit te voeren. Zoals de productie van collageen en elastine, die zoals we eerder al lazen, essentieel zijn voor het behoud van de elasticiteit en stevigheid van de huid.

Koperpeptiden zijn dus zo uniek omdat ze de huidverjongende eigenschappen van peptiden combineren met de gunstige werking van koper. Koper is een sporenelement dat een sleutelrol speelt in de gezondheid van de huid. Het helpt bij de genezingsprocessen, verbetert de elasticiteit van de huid en verbetert het algehele uiterlijk van de huid. Lukraak een koper supplement gaan nemen is echter een héél slecht idee, omdat mineralen altijd samen werken óf elkaar de tent uit concurreren. Dat betekent dat er een disbalans ontstaat in ons lijf, no bueno!
Koper heeft namelijk zink nodig, dé beste bron van deze 2 super helden haal je niet bij de Kruidvat, nee, die vind je in oesters. Die eet ik graag en wanneer dat niet kan - ik bedoel, hoe vaak ga je uit eten in een restaurant waar ze oesters serveren - dan grijp ik naar m’n geliefde potje oester pillen. Deze bevat gevriesdroogde, wilde oesters in capsules, makkelijker kan ik het niet maken. Wél moeilijker haha, want oh die bijwerkingen… Er zit een bom aan andere vitaminen en mineralen in want na lever is oester hét meest voedingsrijke wat er maar bestaat! Er is dus echter een saillante bijwerking…het geeft mij een dijk van een libido. Oh schreef ik dat hardop, oeps 😉
Deze single lady neemt daarom niet elke dag oester, want hé,
leuk dat libido, maar wat moet ik er mee?
(Ik wilde even een rijmpje maken om het luchtig te houden, maar wil je ook een natuurlijke multi én werken aan een beter libio, koop dan die oester capsules bij Nutriest met 10% korting, plak code esther op je bestelling en hoppaaaa!)

 

Terug Naar De Rimpels, Hoe Werken Koperpeptiden?

 

Het idee achter koperpeptiden is eenvoudig maar krachtig, zo werken ze:

 

  1. Stimuleren Collageen en Elastine:

Koperpeptiden bevorderen de productie van collageen en elastine, dé twee belangrijkste eiwitten die zorgen voor een strakke en jeugdige huid. Meer collageen betekent minder rimpels en fijne lijntjes, terwijl elastine zorgt voor een veerkrachtige, soepele huid.

 

  1. Huidherstel:

Ze spelen een cruciale rol in het natuurlijke herstelproces van de huid. Ze helpen beschadigde huidcellen sneller te genezen, wat resulteert in een egalere en gezondere huid.

 

  1. Antioxidant Bescherming:

Koperpeptiden werken ook als antioxidanten, die de huid beschermen tegen schadelijke vrije radicalen die veroudering versnellen.

 

De Voordelen van Koperpeptiden

 

Nu je weet hoe koperpeptiden werken, zetten we de belangrijkste voordelen even op een rijtje:

 

  1. Rimpelvermindering:

Door de productie van collageen en elastine te stimuleren, helpen koperpeptiden om fijne lijntjes en rimpels te verminderen, wat resulteert in een gladdere huid.

 

  1. Huidverjonging:

Koperpeptiden bevorderen de vernieuwing van huidcellen, wat zorgt voor een frisse, stralende huid. Ze verbeteren de textuur en de teint van de huid, waardoor deze er jeugdiger uit gaat zien.

 

  1. Sneller Huidherstel:

Ze helpen de huid sneller te herstellen van schade, of het nu gaat om kleine wondjes, acne littekens of zonnebrand. Dit maakt koperpeptiden ideaal voor een huid die snel geneest en minder gevoelig is voor irritaties.

 

  1. Bescherming tegen Vervuiling:

Koperpeptiden beschermen de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-straling. Dit helpt bij het behouden van een gezonde, sterke huid.

 

 

Het integreren van koper(peptiden) in je dagelijkse huidverzorgingsroutine is eenvoudig. Hier zijn een paar tips:

-Van Binnenuit: Oesters en Lever
Het is altijd een goed idee om van binnenuit aan je (huid)gezondheid te werken, je voedt dan niet alleen je huid, maar ook de rest van je lichaam. Eet deze heerlijke recepten met lever of bestel handige capsules bij Real Roots, code esther10 levert je 10% korting op, samen met stapelkorting kan je korting oplopen tot 20%!

-Van Buiten: Crème
Kies voor een gezichtscrème die koperpeptiden bevat om je huid gedurende de dag en nacht van buitenaf te voeden en te herstellen. Mijn keuze is het nieuwe merk Myhtos.

-Consistentie: Zoals bij alle huidverzorgingsproducten, is consistentie de sleutel. Gebruik producten met koperpeptiden dagelijks ’s ochtend en ’s avonds  voor de beste resultaten. Stop jezelf vol met powerfood in plaats van junkfood

 

Waarom kies ik voor Mythos?

Tallow voedt de huid diep met essentiële vitaminen en huideigen vetten, terwijl koperpeptiden het collageenherstel versnellen en de huid versterken. Mythos combineert deze twee waanzinnig goede ingrediënten in hun anti-rimpel crème en zo zorgen ze voor een krachtige combinatie die veroudering tegengaat en de huid weer gezond laat stralen.
Er zit, in tegenstelling tot de bekende merken, geen hormoon verstorende parfum in Mythos, enkel 2 soorten etherische olie die veilig zijn voor de huid: Sandalwood en Frankincense.
Commerciële anti rimpel crème is gebaseerd op aardolie, bevat een waslijst aan goedkope ingrediënten en bevat geen echte vitamine A.

Veel gestelde vragen



Vraag:
Ik zie ingrediënten met een ingewikkelde naam, is dat wel veilig?
Antwoord:
Ja, elk ingrediënt in het productassortiment van Myhtos is zorgvuldig geselecteerd op basis van veiligheid, effectiviteit en noodzaak om hoogwaardige resultaten te leveren. Hoewel de wetenschappelijke namen van ingrediënten soms verwarrend kunnen lijken, zijn alle bestanddelen in de formules, van de Anti-Aging Cream tot het Detox Face Mask (aanrader!), volledig niet-toxisch, gunstig en essentieel voor zichtbare resultaten.

Vraag:
Hoeveel heb je er van nodig? / Ik vind het duur.
Antwoord:
Ik gebruik 2 maal daags een hoeveelheid ter grootte van een doperwt. Het is geen bodylotion, dus ik gebruik het alleen op de plekken waar ik lijntjes heb waardoor ik zo’n 3-4 maanden met 1 potje kan doen. En plak vooral die korting op je bestelling! Code esther10 levert je 10% korting op alle losse producten, doe er een Detox Face Mask bij en je profiteert van gratis verzending!

Vraag:
Is Myhtos vrij van parabenen, PFAS, petrolaten en synthetische parfums?
Antwoord:
Zeker! Mythos gaat niet alleen over huidverzorging, maar over het creëren van een belofte. De toewijding? Ervoor zorgen dat elk product dat je gebruikt volledig vrij is van parabenen, synthetische parfum en de beruchte "forever chemicals" zoals PFAS. Waarom? Omdat Mythos gelooft in het voeden van de huid met alleen de beste en meest effectieve ingrediënten die geen schade veroorzaken.

 

Vraag:
Er staat dat het voor mannen is, kunnen vrouwen het ook gebruiken?
Antwoord:
Natuurlijk! Vrouwen krijgen ook rimpels 😉

Vraag:
Hoe ruikt de anti rimpel creme?
Antwoord:
Ik vind ‘m een tikkeltje sexy ruiken. Of komt dat door de oester pillen? 😉


Vraag: 
Heb je al voor en na foto's?
Antwoord:
Ik geef het eerst 3 maanden de tijd, net als in het onderzoek, alvorens ik die eventueel deel.