Yes! Een taart waar alle vitaminen in zitten, zowel de vetoplosbare vitaminen A, D, E en K als de wateroplosbare vitaminen: B en C
Wat een heerlijk idee om jezelf en je geliefden een lekker stukje taart voor te schotelen terwijl ze het hele alfabet aan gezondheid binnen krijgen, met als bonus een dubbele portie collageen uit gelatine en collageen! De darmen worden dus niet vergeten, want deze jongens moeten al die goodies opnemen.
Verwarm de beauty collageen trouwens niet te hard, want dan gaat de biologische vitamine C die er in zit verloren! Tot maximaal 70 graden is geen probleem.
Gelatine is al jaren vrij lastig verkrijgbaar, kijk hier voor de laatste stand van zaken waar het te koop is.
De bodem maak ik met extra fijn chufameel, lees in deze blog waarom ik geen andere meelsoorten gebruik en dus geen ervaring heb of het met soorten meel ook goed uitpakt.
Welke spullen zijn handig
- springvorm van ongeveer 20 cm
- bakpapier, liefst ongebleekt zodat je geen chemicaliën loopt te bakken in je oventje
- 2 of 3 mengkommen
- weegschaal
Vulling:
- 3 eieren van jouw favo boer (vitamine B bommetjes)
- 10 gram Beauty Collageen van Plent (vitamine C) 10% korting met code esther10
- 15 gram gelatine (darmverwenner)
- 500 ml (rauwe) slagroom (vitamine A,D,E en K)
- 100 ml water
- 20 gram kokosbloesemsuiker
- 1 tl vanille poeder
Bodem:
- 200 gram extra* fijn chufameel, gebruik code esther10 voor 10% korting!
- 30 gram kokosbloesemsuiker
- 200 gram roomboter of kokosolie
- 15 gram koekkruiden
Bodem
Smelt de boter, voeg chufameel, vet en kruiden toe, roer goed door elkaar en druk het in een vorm van +/- 20 cm en bak in 20-30 minuten op 120 graden.
Laat afkoelen.
Vulling
Strooi de gelatine in 100 ml water. Dit gaat wellen.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten stijf.
Klop in een ander kom de dooiers met de suiker en vanille romig.
Verwarm de slagroom zachtjes en mix langzaam het ei dooier mengsel er door, mix de gewelde gelatine er goed doorheen. Mix de beauty collageen er door heen
Meng daarna de opgeklopte eiwitten er doorheen.
Giet dit op de afgekoelde bodem en laat 5-6 uur lang opstijven.
Versier met, in stukjes gehakte pure chocolade, chocodrops of kruidnoten.
Eet smakelijk! Stuur je me op Insta een foto van je baksel?
Reactie plaatsen
Reacties