Kwarktaart: een gezonde Hollandse cheesecake.

Gepubliceerd op 17 december 2024 om 21:27


Ingrediënten bodem, voor een springvorm van ongeveer 18 cm in doorsnede.


*chufameel heeft MEGA veel voordelen, lees er alles over in deze blog
Maar voor deze ene keer mag je het van mij vervangen voor fijngemalen bio havervlokken van Puur Mieke, gebruik dan 80 gram suiker, anders is het niet waarschijnlijk niet zoet genoeg. Waarom zelf havervlokken malen? Omdat havervlokken het minst zijn bewerkt zijn en dát is waar we voor gaan met z'n allen. Hele haverkorrels vermalen kan ook, mar da;s niet zo makkelijk als even havervlokken in je blender gooien ;-)

** 10% korting op NoordCode ghee met code esther10

Ingrediënten vulling

  • 250 ml bio slagroom
  • 300 ml volvette biologische kwark (ik gebruikte Rauw Power, yoghurt of hangop kan ook)
  • 2 biologische sinaasappels (of citroenen)
  • 15 gram gelatine
    (esther5 = 5% korting op het eigen merk van Puur Mieke!)
  • 6 eetlepels rauwe honing
    (esther5 is 5% korting)

 

Welke spullen zijn handig?

  • springvorm van 18 cm
  • meukvrij bakpapier
  • handmixer
  • hoge kommen

    Bereiding

  • Smelt de roomboter in een pannetje, roer dit door het extra fijne chufameel, vanille poeder en suiker heen.
  • Bekleed een springvorm van 18 cm met meukvrij bakpapier en druk de vulling goed aan.
  • Bak ongeveer 20 minuten op 170 graden en laat helemaal afkoelen voordat je de vulling er in giet.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Meng de honing door de kwark, daarna roer je de slagroom er doorheen.
  • Rasp voorzichtig de schil van 1 sinaasappel af. 
  • Pers de sinaasappels, doe het sap in een pannetje.
  • Strooi de gelatine hier overheen en verhit dit zachtjes tot maximaal 40 graden.
  • Blijf er bij en blijf goed roeren om de gelatine op de te lossen.
  • Roer dit mengsel goed door het slagroom-yoghurt mengsel.
  • Roer de rasp van de schil erdoor. 
  • Giet dit alles in de springvorm en laat 2-3 opstijven voordat je de taart aansnijdt.