Magnesium en kalium werken nauw samen in het lichaam, vooral in het reguleren van cel- en spierfuncties.
Lees er alles over in deze blog!
Wanneer je langdurig alleen magnesium inneemt, en via je voeding te weinig kalium binnenkrijgt, dan kan dit de balans van elektrolyten verstoren. Dit kan leiden tot symptomen zoals spierzwakte, vermoeidheid en hartkloppingen. De oplossing? Deze hartige soep!
Het is tevens een bijnierbooster, kijk hier voor 3 andere recepten!
Kalium | Magnesium soep - voor 4-6 personen
- 1 liter gefilterd water
- 1 eetlepel Real Roots bottenbouillon pasta*
- 4-6 theelepels Real Roots magnesium*
- 1 courgette
- 8 zongedroogde tomaten
- 1 potje cottage cheese
- Keltisch zeezout* naar smaak
- 2 eetlepels verzadig vet (ossewit, ghee, roomboter, kokosolie)
* 10% korting met code esther10
- Snijdt de courgette in blokjes en bak het in het vet totdat het lichtbruin is.
- Wanneer je zongedroogde tomaten in olie hebt gekocht, laat je de zongedroogde tomaten eerst uitlekken op keukenpapier, de olie waar ze in zitten is niet gezond. Snijd of knip ze in smalle reepjes.
- Verhit het water, het hoeft niet te koken, los de bottenbouillon pasta er in op.
- Voeg de courgette toe en pureer het met een staafmixer, voeg naar eigen smaak zout toe en eventueel wat van jouw favoriete kruiden.
- Voeg de zongedroogde tomaten toe, je kunt ze zachtjes mee verwarmen, dan trekt de smaak wat meer in de soep.
- Serveer de soep niet te heet, voeg per persoon een theelepel magnesium toe, roer door en voeg daarna een eetlepel cottage cheese toe.
Geniet er van, liefs Esther!